domaca

Dobrodošel na mojih spletnih straneh, kjer poskušam predstaviti malce drugačen način potovanj po svetu.

S prijatelji radi potujemo tja, kjer se ti ljudje, ki jih srečaš na ulici, prijazno nasmehnejo. Brez skritih namenov, brez preračunljivosti, samo zato, ker so prijazni in želijo nasmeh deliti s tabo. Ko se zvečer ob ognju in čaju pogovarjaš z njimi, vedno znova ugotavljaš, da so njihovi bogovi in njihove resnice tako drugačni, na drugi strani pa so si naša življenja tako podobna.

Običajno potujemo v manjših skupinah, od 5 do 10 udeležencev. Da potovanja niso predraga, se izogibamo dragim hotelom in raje spimo v manjših penzionih, prehranjujemo pa se lokalno, skupaj z domačini.

Potujemo s svojimi ali najetimi terenskimi vozili, nekatere dežele si ogledamo s krova jadrnice, včasih pa uporabljamo tudi javna prevozna sredstva.

Vsaj enkrat na leto se podamo s svojimi terenci v pesek tunizijske Sahare, kjer v neizmernem morju sipin preizkušamo sebe, svoje terence in svoje veščine vožnje po popolnem brezpotju, večere pa preživljamo ob ognju po puščavskimi zvezdami.

.

Malo za občutek, spisek dežel po katerih smo skupaj potovali v zadnjih letih:

Z lastnimi terenci :

Albanija, Alžirija, Benin, Burkina Faso, Črna Gora,  Egipt, Etiopija, Ferski otoki, Gana, Islandija, Izrael, Jordanija, Libija, Makedonija, Mali, Maroko, Mavretanija, Senegal, Sirija, Sudan, Togo, Tunizija, Turčija, Zahodna Sahara

Z najetimi terenci :

Botsvana, Južnoafriška republika, Namibija, Oman, Sibirija, Zambija, Zimbabve,

Z jadrnicami :

Grčija, Hrvaška, Italija, Malta, Martinique, Saint Lucija, Saint Vincent, Tunizija, Turčija,

Z javnimi prevoznimi sredstvi :

Barbados, Filipini, Kambodža, Myanmar, Sri Lanka, Tajska

.

Če boš malo pobrskal po potopisih, boš našel kratke opise in vtise s potovanj in dogodivščin, na katerih smo bili v zadnjih letih.

Lahko pa najdeš tudi ideje in načrte za potovanja, ki jih želimo izpeljati v prihodnosti.

.

Mišo Goriup

kaj načrtujemo

februar - Laos, Tajska
april - s terenci v Iran
poletje - jadranje Grčija
avgust - Makedonija in Črna gora s terenci