Maša

Zapis na Mašinem FB dne 04.09.2015

 

Masa diving big

 

Že nekaj mesecev premišljujem o načinih življenja, ki jih ljudje živimo. Večina ljudi hodi v službo, ki je ne mara, da lahko potem preživi en do dva dni na teden tako, da počne stvari, ki jih rada počne. Jaz delam 7 dni na teden, minimalno 27 dni na mesec, 9 do 14 ur na dan, 11 mesecev na leto.

“Grozno, kako preživiš?” Ja, včasih sem utrujena, včasih še vedno zaspim oblečena in pri prižgani luči, ampak zjutraj se zbudim, grem pod tuš in hop na motor, da grem lahko z nasmehom spet v “službo”. Pa je to res služba? Hmm … zame je način življenja.

Drugo najpogostejše vprašanje, ki mi ga ljudje (sploh sorodniki) postavljajo je “Kdaj boš začela hodit v *zaresno* službo?” Temu se lahko le nasmejim, saj je ta služba ravno tako resna, kot je resna njihova služba, le s to razliko, da v njej uživam. “Someone’s gotta do it, right?”

Torej, če je vaše življenje dolgočasno, zagrenjeno in zateženo, še ne pomeni, da mora biti tudi moje. Ker sreča je vedno na strani pogumnih, predvsem pa je življenje natanko tako, kot si ga naredimo.

En prav lep pozdrav vsem, v prebujajočo se Slovenijo.

“And … follow your dreams. They know the way.”

kaj načrtujemo

februar - Laos, Tajska
april - s terenci v Iran
poletje - jadranje Grčija
avgust - Makedonija in Črna gora s terenci