Tunizija 2013 april

Tunis april 2013

Velika skupina (25 navdušencev in 8 terencev) se nas je v Afriko tokrat odpravila z italijanskim GNV iz Civitavecchie. Pot do Civitavecchie je res daljša, kot do Genove, vendar je imel ladjar tokrat precejšen popust na karte, zato je bila ta kombinacija bolj ugodna. V pristanišču smo imeli prvič do sedaj probleme v višino terencev, vendar se je tudi za to našla rešitev.

Naši načrti so bili precej pogumni – Huilat Richet, na jug do Suede in potem naravnost do El Fauoarja. Ker v Afriki nikoli ne gre popolnoma po načrtih tudi tokrat ni bilo nič drugače. Celo pomlad je bilo vreme v severni Afriki precej vetrovno, tokrat pa je prešlo vse meje. Praktično ves čas naše odprave je divjal peščeni vihar in vožnja po pesku je bila na robu norosti. Če k temu dodamo še zlomljeno zadnjo roko Borisove 73-tke in resno okvaro motorja moje Toyote nam je po petih dneh ostal samo še častni umik v Ksar Ghilene. Kljub temu je bila večina ekipe z odpeljanim več kot zadovoljna. Sledil je Kerkenah in pa Sfax, kjer smo pokupili rekordnih 220 litrov olivnega olja in neugotovljive količine oliv.

Ker se nihče od nas ne preda kar tako, je cilj naslednjega orto raida, glede na zgoraj našteto, seveda že nepreklicno določen.

Ljubljana – Civitavecchia – Tunis – Monastir – Tozeur – Douz – Tembain – Huilat Richet – Douz – Matmata – Kerkenah – Sfax – Monastir – Civitavecchia – Ljubljana

Prevozili smo 3800 km v 17 dneh

 

 

kaj načrtujemo

februar - Laos, Tajska
april - s terenci v Iran
poletje - jadranje Grčija
avgust - Makedonija in Črna gora s terenci