Myanmar 2013

Myanmar, Tajska februar 2013

Posadka : Marinka, Tomaž, Mojca, Mišo

Vsako zimo se med šolskimi počitnicami odpravimo nekam v Azijo. Letos smo izbirali med Vietnamom in Myanmarom (bivša Burma). Verjetno smo se pravilno odločili za Myanmar, ki se turistično šele odpira in je zaenkrat še bolj prvinski. Glede na to, da se dežela turistično zelo hitro razvija, mislim da smo ujeli zadnje pristne trenutke nove azijske turistične destinacije.

Leteli smo preko Bangkoka v Mandalay in si v desetih dneh ogledali večino stvari , ki so v Myanmaru vredne ogleda. Z mopedi smo prevozili širšo okolico Mandalaya, videli tikov most v Amarapuri, neskončno pagod, preživeli 55-kilometrski trekking, občudovali ribiče in plavajoče vrtove na jezeru Inle, predvsem pa uživali zaenkrat še neigrano prijaznost domačinov. Brez vsakodnevnih masaž, na vse možne načine seveda ni šlo. Pri povratku skozi Tajsko seveda ni šlo brez nakupovanja v Chiang Mai-u in pa nekaj dni poležavanja in kopanja v, po golem naključju najdenem, turistično nepokvarjenem zalivu na Phuketu.

Ljubljana – Munchen – Doha – Bangkok – Mandalay – Kalaw – Inle lake – Bangkok – Chiang Mai – Phuket – Bangkok – Doha – Munchen – Ljubljana

 

kaj načrtujemo

februar - Laos, Tajska
april - s terenci v Iran
poletje - jadranje Grčija
avgust - Makedonija in Črna gora s terenci