Croatia Trophy 2011

Croatia Trophy april – maj 2011

 

Obogatena z lanskimi izkušnjami sva letos nameravala startati bistveno bolje pripravljena. Namesto starega Warn-ovega wincha nama je Janez letos privoščil Giglepina s pnevmatskim prostim tekom in z vrvjo, namesto jeklene pletenice. Za nočno etapo sva imela nov, pregrešno drag LED žaromet, ki pa se je na dirki vrhunsko izkazal. V Puchu je bil tudi močnejši motor, vendar je imel kljub dodatnim ventilatorjem, najin večni problem stalnega pregrevanja. Izgleda, da je to stalnica vseh Janezovih samogradenj.

Vsi najini lanski slovenski sotekmovalci so zaradi različnih vzrokov odpovedali udeležbo na letošnji dirki, zato sva bila praktično brez servisne ekipe. Janezov pomočnik Vujo se je kljub temu odlično znašel in uspešno odigral vlogo prvega mehanika dirkalnika, za ostale stvari pa sva morala poskrbeti sama.

Na sami dirki sva se bistveno bolje znašla kot lani, zato so bili tudi rezultati precej boljši. Na nočni etapi se je pokazalo, da so dobri žarometi nujen pogoj za solidno uvrstitev. Veliko večino etap sva odpeljala solidno in na koncu zasedla 5. mesto med 63. prijavljenimi ekipami. Z rezultatom jaz osebno nisem bil preveč zadovoljen, ker bi z malce bolje pripravljenim dirkalnikom in malo več moje koncentracije z lahkoto zasedla drugo mesto.

kaj načrtujemo

februar - Laos, Tajska
april - s terenci v Iran
poletje - jadranje Grčija
avgust - Makedonija in Črna gora s terenci