Tunizija 2007 pomlad

12. raid – Tunizija april 2007

 

Posadka : Mare, Pumpi, Mišo in 9 turistov
s tremi terenci (2X Toyota HDJ 80, Mitsubishi L200)

To je bil prvi raid namenjen izključno za udeležence brez svojih vozil. Zbrali smo se trije terenci (Mare, Pumpi in jaz) in pa 9 udeležencev v dveh skupinah po en teden.

Vsi trije vozniki smo se tokrat prvič preizkusili v vlogi turističnih vodičev in mislim, da smo bili kar uspešni. Meni osebno je bila ta vloga zelo všeč, zato bomo tovrsten raid še kdaj ponovili. Da pa stvar za nas ne bi bila preveč enostavna, smo za udeležence organizirali full catering, v izvedbi Mareta kot glavnega kuharja. Zaradi tega smo lahko omejili prtljago udeležencev samo na šotor, spalno vrečo, eno potovalko, skledo in jedilni pribor.

Starostno smo bili zelo pisana druščina v razponu od 34 od 77 let. Ker je bila večina prvič v puščavi smo izbrali precej enostavno turistično pot. Edino odstopanje od ustaljenih poti je bilo skupinsko slikanje pri prevrnjenem avtobusu sredi Chott El Jerida in pa GEOCATCHING na sipinah na Ksar Ghilenom.

Poseben razlog za zadovoljstvo je imel Mare, ki se je, po mnogih poskusih z drugimi znamkami, tokrat prvič pripeljal v Afriko s Toyoto HDJ 80.

Ker se je ravno v času raid-a odvijal rally za svetovno prvenstvo Optic 2000 smo seveda izkoristili priložnost da smo se vtihotapili v bivak, ki je bil pri Matmati. Naslednji dan pa smo si ogledali še etapo, ki je potekala mimo Ksara.

Enostavna klasična trasa : Tunis, Kairouan, Tozeur, Star wars, Chebika, Tamerza, Douz, puščavske rože, Giv El Bum , Ksar Ghilene, Ain Essibath, Matmata, Monastir, Tunis

turistično smo prevozili 3800 km v 14 dneh

 

kaj načrtujemo

februar - Laos, Tajska
april - s terenci v Iran
poletje - jadranje Grčija
avgust - Makedonija in Črna gora s terenci