Tunizija maj 2003

Tunizija maj 2003

Spomladanski raid je bil skoraj v celoti posvečen motorjem in dogajanjem v zvezi z njimi. Bilo nas je 10, s samo tremi terenci in tremi motorji. Od standardne zasedbe je bil z nami Semo s svojo Toyoto, manjkala pa je Maša, ki je zaradi šolskih obveznosti ostala doma. Ker nobeden od motoristov ni več rosno mlad, smo motorje lepo naložili na mojega novega Defenderja 130. Vozil ga je Primož ob pomoči Marine. Čeprav je bila odprava za oba šele saharski krst, sta se nad Afriko tako navdušila, da se bosta zanesljivo udeležila naslednjih raid-ov. Vsi trije motoristi smo imeli, za razvajanje po napornih vožnjah, s seboj boljše polovice, Milena pa je bila Semotova sovoznica. Ker sem Nissana prodal, sem bil prvič v Tuniziji s Toyoto, ki pa jo je, ko sem bil jaz na motorju, vozila Mojca.

Ker smo bili z motorji v pesku novinci, smo izbrali lahko verzijo standardne poti. Kasneje se je pokazalo, da smo bili z motorji sposobni prevoziti katerokoli sipino, veliko lažje kot s terenci.

Vreme nam za vožnjo z motorji ni bilo naklonjeno, saj se je dnevna temperatura ves čas gibala med 40 in 45 stopinj. Semo je zdrobil zglob v prednjem kolesu in pri reševanju terenca smo, pri taki vročini, v enem popoldnevu vsak popili en karton vode (9 litrov), ki smo jo kot obvezno rezervo vozili s seboj tudi na najkrajše izlete. Po nekaj dneh puščave je poslušnost odpovedal tudi menjalnik Dragotove Husquarne, tako da smo oba (Dragota in motor) naložili na Defenderja.

Defender 130 se je za Saharo pokazal kot izjemno primerno vozilo, saj je brez problemov prevažal tri enduro motorje in štiri potnike z vso prtljago.

kaj načrtujemo

februar - Laos, Tajska
april - s terenci v Iran
poletje - jadranje Grčija
avgust - Makedonija in Črna gora s terenci