Tunizija 2014 april

Tunizija, april 2014

 

Spomladanski raid 2014 je bil v času avstrijskih velikonočnih počitnic, ker je bil v osnovi namenjen avstrijskim posadkam z šoloobveznimi otroci. V času priprave raid-a so se nam pridružili še štiri slovenski tereneci. Skupaj se nas je tako nabralo 24 popotnikov (skupaj z Gilan, ki je v Tuniziji praznovala svoj prvi rojstni dan) v osmih terencih. Na ladjo smo se vkrcali v Genovi, ker so tako želeli avstrijci. Kljub precej nižji ceni trajekta iz Civitavecchie, se jim je zdela vožnja do sredine Italije enostavno predolga.

Ker smo imeli v ekipi dva novinca smo odpeljali enostavno standardno traso : Douz – Tembain – Hiullat Richet – Di Zmila.

Glede na zadnje afriške raide smo imeli precejšnjo sreče z vremenom, saj je veter začel pihati po zadnjem bivaku, šele potem, ko smo se varno vrnili v Ksar Ghilen.

Po konzervah in kus-kusu smo vsi skupaj uspeli na Kerkenahu pojesti poleg zabojčka rib še 15 kilogramov sip, hobotnic in škampov. Naslednji dan pa smo, z nakupom preko 200 litrov olivnega olja, podvojili tedensko količino lokalne prodaje na tržnici v Sfaxu.

kaj načrtujemo

februar - Laos, Tajska
april - s terenci v Iran
poletje - jadranje Grčija
avgust - Makedonija in Črna gora s terenci