Tajska 2015

Tajska februar 2015

Posadka : Zvone, Sonja, Helmut, Herbert, Mojca, Mišo

Letošnjo azijsko popotovanje tokrat prvič ni bilo družinsko, ampak sem ga organiziral za skupino popotnikov. Bilo nas je šest, štirje slovenci in dva avstrijca.

Leteli smo s Turkish airlines iz Benetk preko Istanbula. Najcenejše karte je ponujal Aeroflot (zaradi velikega padca tečaja rublja), vendar se nam je zdelo to malce preveč eksotično.

Eden od pomembnih razlogov za potovanje na Tajsko je bil ta, da sva z Mojco želela obiskati najino hči Mašo, ki že eno leto živi na otoku Koh Samui, kjer si služi kruh (pravzaprav riž) kot potapljaški instruktor.

V 17-tih deh, ki smo jih preživeli na Tajskem smo si ogledali v Bangkok, Koh Samui, Koh Phangan in Chiang Mai. Počeli smo vse, kar se za prave turiste spodobi. Bili smo plavajoči tržnici Damnoen Saduak in seveda množici drugih. Ogledali smo si kar lepo število pagod in še veliko večje število Bud, uživajočega v vseh mogočih položajih. Jahali smo slone, se spuščali po zip line, raftali, lovili ribe, pešačili po pragozdu, spali pri domačinih v odmaknjenih hribih … Nagledali smo se kač, slonov, metuljev, orhidej. Božali smo krokodile in tigre.  Z motorji smo prevozili cel Koh Samui in Koh Phangan. Popili smo pijačo na plaži Haad Rin, v svetu poznani po žurki Full Moon Party.

Preizkusili smo vsa možna prevozna sredstva od  avtobusov, taksijev, tuk-tukov, motorjev, čolnov, trajektov, raftov, bambusovih splavov,  slonov, pa vse do avionov in luksuznih kombijev. Na poti iz Koh Samuja do Chiang Maia smo v enem dnevu uporabili kar sedem različnih prevozov.

Prehranjevali smo se na lokalnih stojnicah ali na food marketih. Jedli smo običajne stvari, kot so rezanci pad thai ali juha tom yum, pa tudi bolj eksotične, katerim večinoma sploh nismo poznali imen.

Seveda smo se vsi potapljali z Mašo v narodnem parku Angthong, kjer je Sonja celo opravila začetniški tečaj (DSD).

Na koncu ni manjkal shopping na Khao San road in kitajski četrti v Bangkoku, ter znamenitem Night Bazaarju v Chiang Maiu. Bili smo celo v središču razvrata v Bangkoku, na razvpiti ulici Patpong.

Predvsem pa smo si skoraj vsak dan privoščili tajsko masažo na vse mogoče načine.

Med poletom nazaj smo se za 24 ur ustavili še v Istanbulu in vsaj malo okusili orientalski duh tega 14 miljonskega mesta, ki leži na dveh celinah.

Celo potovanje, skupaj z letalskimi prevozi in postankom v Istanbulu je trajalo 20 dni.

kaj načrtujemo

februar - Laos, Tajska
april - s terenci v Iran
poletje - jadranje Grčija
avgust - Makedonija in Črna gora s terenci