Oman 2012

Oman, marec 2012

Ideja o Omanu se je porodila ob ogledu slik Andrejevega izleta v Oman februarja 2011. Zanimanje med mojimi prijatelji iz off road scene je bilo precejšnje, vendar se nas je po Tomotovi odpovedi v zadnjem trenutku zbralo posadk samo za tri terence. V dveh Toyotah sta bila Andrej in Mitja z družinama, v tretjem pa doktor Boris in moja malenkost. Še enkrat se je pokazalo, da pri tovrstnih potovanjih otroci (18 mesecev stara Bria in dobri dve leti star Jaša) niso nikakršna ovira.

Oman me je zelo prijetno presenetil. Glavno mesto Muscat je še bolj urejeno kot Dubai, ostali deli Omana pa so precej divji. Poleg bencinskih Pradotov smo najeli še popolno opremo za taborjenje, ker smo večino noči preživeli v bivakih izven civilizacije. Že sama vožnja po ozkih makadamih na strmih pobočjih in po res divjih soteskah, mi je po vseh letih off roada še vedno pognala adrenalin po telesu. Ogledali smo si večino stvari, ki si jih je v dveh tednih možno ogledati, pa vendar je ostalo še dovolj neodkritega za naslednji izlet v Oman, ki ga načrtujemo zelo kmalu.

Ljubljana – Istanbul – Bahrain – Muscat – Nakhal – Wadi Bani Awf – Bilard Said – Al Hamra – Jebel Shams – Grand Canyon- Al Misfah – Bahla – Jabrin – Nizwa – Jebel Akhdar – Wadi Bani Khalid – Sharquia – Mahut – Ras Al Jins – Sur – Wadi Shab – Wadi Tiwi – Muscat – Ljubljana

  Z najetimi Toyotami Prado smo prevozili 2100 km v 12 dneh.

 

 

kaj načrtujemo

februar - Laos, Tajska
april - s terenci v Iran
poletje - jadranje Grčija
avgust - Makedonija in Črna gora s terenci