Maroko 2012

Maroko, februar 2012

 

Mrzla zima v Evropi nas je skoraj prisilila v razmišljanje, da bi se bilo dobro malce umakniti v Afriko. Odločili smo se hitro. Ideja se je rodila v nedeljo, naslednjo soboto pa smo že sedeli v letalu, ki je vzletelo iz Benetk proti Casablanci.

Marinka in Tomaž sta bila v Afriki prvič, zato je bil naš cilj samo na hitro pregledati glavne znamenitosti Maroka. Ker je Maroko zelo raznolik, sta na ta način dobila vsaj bežen vtis o tem delu afriške celine.

Z najetim Renaultom KANGOO smo si ogledali vse glavne znamenitosti, izpustili smo samo Chefchaouen in Tizin Tichko, ki sta nam bila preveč iz poti. Na mojem šestem potovanju po Maroku sem si končno vzel dovolj časa, da sem prišel do nekdaj skoraj popolnoma nedostopnega, danes pa že malo turističnega Imilchila. Glavni žur v Imilchilu je seveda jeseni, ko je festival, vendar me tudi zimski utrip te, od boga pozabljene vasi ni razočaral, prej nasprotno.

Seveda je 10 dni za Maroko zelo malo, pa vseeno dovolj, da se umiriš, spiješ kakšen čaj in spet začutiš afriški utrip.

 

Ljubljana – Benetke – Casablanca – Meknes – Fes – Ifrane – Azrou – Imilchil – Gorge de Todra – Tinerhir – Gorge de Dades – Erfoud – Erg Chebbi – Agdz – Sidi Ifni – Essauria – Marakesh – Casablanca – Benetke – Ljubljana

Z najetim kangoojem smo prevozili 2700 km v 10 dneh.

kaj načrtujemo

februar - Laos, Tajska
april - s terenci v Iran
poletje - jadranje Grčija
avgust - Makedonija in Črna gora s terenci