Tunizija 2011

19 raid – Tunizija jesen 2011

 

Afrika je kot zdravilo. V Evropi, od blizu, so stvari včasih zamegljene, zato jih včasih ne vidimo, včasih pa jih preprosto ne želimo videti take, kot so v resnici. Topel veter saharskih sipin iluzije razblini in vsa sprenevedanja, polresnice in laži se pokažejo v vsej svoji banalnosti, natančno to, kar v resnici tudi so – sprenevedanja, polresnice in laži. Sahara ti pokaže, kako majhni in nepomembni so naši problemi v primerjavi z neizmerno prostranostjo peščenega morja. Preteklost pustiš za seboj in iz Afrike se vrneš ozdravljen.

Mednarodna posadka dvanajstih avanturistov s šestimi terenci, vključno z hiperaktivnim, še ne štiriletnim Borom se nas je novembra 2011 v Genovi vkrcala na trajekt za Afriko.

V človeški naravi je, da hoče vedno dalje, vedno naprej. 19 raid je imel namen biti zahtevnejši kot vsi prejšnji. Načrt smo uresničili samo delno, ker nam je etapo Sueda – Bir Mehded preprečila za pest velika luknja v ohišju Navarinega sprednjega diferenciala. Kljub vsemu smo, od Douza pa do povratka nazaj v civilizacijo, prevozili v 7 dneh več kot 580 km pist in sipin.

Na koncu smo odpeljali še obvezno etapo direktno do Ksara, celodnevno sipinsko do Bir Soltana in čas je bil za povratek v mrzlo in megleno Evropo.

Spodaj objavljene slike so prispevali Franci, Jan, Lina in Nace.

 

 Prevozili smo 3100 km v 14 dneh.

kaj načrtujemo

februar - Laos, Tajska
april - s terenci v Iran
poletje - jadranje Grčija
avgust - Makedonija in Črna gora s terenci