Libija 2009

Libija marec 2009

 

Na pot se nas je odpravilo 8 terencev in kar 21 udeležencev, skupaj z 21 mesečnim Timijem. Vsi udeleženci so imeli že nekajkratne izkušnje v Sahari. Tudi terenci so bili pripravljeni cilju primerno. Vsi smo imeli dodatne rezervoarje, tako da smo v povprečju imeli več kot 250 litrov goriva na vozilo. Potrebovali smo ga že na prvi etapi od Ghadamesa do Ghata, saj je vmes skoraj 700 km brezpotja. Na vsej poti je vsak je porabil cca 1.000 litrov nafte, na srečo večinoma po libijski ceni 0,09 EUR za liter.

Kljub dobri pripravljenosti na taki poti ne gre brez okvar. Doživeli smo vse, od odpadlega kolesa, blokiranih zavor, zdrobljenega aluminijastega platišča, počene cevi intercoolerja, razrahljanih amortizerjev, zvitih volanskih drogov, počenih pnevmatik, pa do odlomljenih zob v sprednjem diferencialu. Vse okvare smo odpravili na licu mesta, razen diferenciala, ki je moral počakati na rezervne dele. V izjemnem skupinskem delu je v Matmati 10 sodelujočih, v približno 7 urah uspelo zamenjati evropske zobčenike v obeh diferencialih z libijskimi. Glavna zahvala za ta podvig pa gre seveda Borisu in Janezu.

Sipine v Libiji so prijetne za vožnjo, ker jih je možno večino prevoziti, ne glede na naklone in višino. Pogledi so prekrasni, saj velja jug Libije za enega najlepših delov Sahare. Po Akakusu in jezerih smo si na severu ogledali se Leptis Magno in Tripolis. Nazaj grede pa smo si v Tuniziji privoščili še zadnja dva dni peska okoli Ksar Ghilena.

Za bonus pa smo nekateri dobili še en teden Tunizije

Zadnji teden je bil bolj umirjen. Večina skupine je odšla z ladjo v Evropo, ostala sva samo Mitja in jaz, vsak s svojim terencem. Pridružili so se nama Matjaž in Miha s Sangjong-om in pa soseda Klavdija, ki je z Romanom in dvema hčerkama (8 in 10 let) priletela iz Münchna v Monastir. Skupaj smo si v enem tednu prav počasi ogledali Tozeur, Chebiko, Star wars, Douz, Ksar Ghilene, Matmato in Sfax.

Tu si lahko preberete tudi Mitjevo videnje naše libijske avanture

 

Ljubljana – Genoa – Tunis – Monastir – Tataouine – Ras Adjir – Ghadames – Ghat – Awbari – Sebha – Khums – Tripoli – Ras Adjir – Matmata – Ksar Ghilene – Sfax – Monastir – Tozeur – Douz – Ksar Ghilene – Tunis – Genoa – Ljubljana

 

po Libiji in Tuniziji smo prevozili 8300 km v 28 dneh

 

 

 

 

 

kaj načrtujemo

februar - Laos, Tajska
april - s terenci v Iran
poletje - jadranje Grčija
avgust - Makedonija in Črna gora s terenci