Grčija 2009

Jadranje Grčija poletje 2009

 

Letošnja sezona se je začela že aprila v Turčiji, končati pa bi se morala konec julija v Ionskem morju. Avgusta je v Grčiji precej vroče, predvsem pa je Ionsko morje prenatrpano z Italijani. Vse skupaj se je malce zavleklo v avgust, vendar je bil SHIMSHAL 4. avgusta že na kopnem v Prevezi, jaz pa na letalu za Ljubljano.

Turčija me je prejšnje leto kar precej razočarala, zato smo takoj po spustu SHIMSHAL-a v morje odpluli na grški Rodos. Potem smo se nekaj časa potikali po Dodekanezih, ki so v maju vremensko prav prijazni. Po nekaj skokih med Grčijo in Turčijo, smo z moško posadko konec maja preko Psare in Skirosa prečkali Egejsko morje. Sledil je skoraj mesec dni jadranja po severnih Sporadih, potem pa lep jadralski spust do Aten, skozi most pri Khalkisu, na notranji strani Evie. Po izplutju iz Atena je začel pihati neugoden zahodnik, ki nas je spremljal skozi Korintski kanal in skozi cel Korintski zaliv, vse do Patrasa. Julij je minil v uživanju v Ionskem morju, ki je prijetna umiritev v primerjavi z občasno zelo podivjanim Egejem. SHIMSHAL je sezono končal na svojem običajnem mestu v marini v Prevezi.

 

Marmaris – Rhodos – Simi – Kos – Kalimnos – Samos – Kusadasi – Alicati – Chios – Cesme – Oinousses – Psara – Skiros – Alonisos – Skopelos – Skiatos -Volos – Khalkis – Atene – Korint – Antikira – Galaxidia – Messalongi – Itaka – Kefalonija – Levkas – Preveza

 

1500 Nm v treh mesecih in pol

kaj načrtujemo

februar - Laos, Tajska
april - s terenci v Iran
poletje - jadranje Grčija
avgust - Makedonija in Črna gora s terenci